+34 656 883 371 / +34 654 937 420 booking@andaluciaexperiencias.com

Cádiz je grad i luka u jugozapadnoj Spanjolskoj. Srediste je istoimene pokrajine. Cádiz je jedna od ukupno osam pokrajini u Andaluziji. Grad ima 131.813 stanovnika.

Cádiz se smatra najstarijim stalno naseljenim naseljem u zapadnoj Europi. Grad su osnovali fenincani koji su ga koristili kao trgovacku postaju. Zvali su ga Gadir sto na njihovom jeziku znaci “grad opasan zidinama”.

Starim dijelom grada dominiraju kamene i ciglene zgrade zbijene oko uskih kamenih ulicica kojima je pravi uzitak setati i istrazivati i pokusati se izgubiti. Zgrade u centru imaju njvise cetiri kata. Kamen koji obaze kuce je izvaden s dna mora te idalje na sebi ima okamenjene skoljke.

Imagen relacionada

Glavni gradski trg, San Antonio. U Cádizu su i danas vidljivi brojni dokazi stoljetnih prekooceanskih putovanja. Grad ima bogatu pomorsku tradiciju. Bivse palace bogatih trgovaca, danas apartmani, jako su se promijenile kroz stoljeca. Najljepse, obojane u ruzicastu, krem i zutu boju su smjestene na glavnom gradskom trgu, San Antoniu, zajedno s crkvom iz 18. stoljeca cija barokna fasada podsjeca na juznoamericki stil, uvezen, prilagodjen i nadogradjen andaluzijskom.

Imagen relacionada

S brezuljaka provincije Cádiz, na kojima se nalaze brojne vjetrenjace, jasno se vidi Afrika.

Svakako najpoznatija gradska znamentost grada je Katedrala sa zlatnom kupolom. Izgradjena je u 18. stoljecu. Najbolji pogled na Katedralu pruza se s obale, ali i ona sama pruza odlicnu priliku za uzivanje u gradskim vizurama.

Resultado de imagen de katedrala sa zlatnom kupolom cadiz

Parque Genoves takodjer je izgradjen u 18. stoljecu. To je predivan park sa brojnim zanimljivim biljakama, jezercima, fontanama te raznim spomenicima.

Resultado de imagen de parque genoves

Plaza de Espana nalazi se na sjeverozapadnome dijelu Cádiza i jedan je od najznamenitijih gradskih trgova. Razlog je sto se na njemu nalazi veliki spomenik spanjolskome ustavu iz 1812. godine.

Resultado de imagen de plaza de espana cadiz

Plaza de San Juan de Dios glavni je gradski trg. Na njegovoj jugozapadnoj strani nalazi se Gradska vijecnica, do koje vodi drvored palmi. Stil gradnje je neoklasicizam.

Imagen relacionada

Plaze u Cádizu veoma su atraktivne. Ima ih mnostvo no isticu se neke: Playa de la Caleta, Playa de la Palma, Plaza de Santa Maria del Mar, Playa de la Victoria,…

Imagen relacionada

Ako planirate svoje putovanje u veljaci i pocetkom ozujka, imate savrsenu priliku za posjetiti karneval u Cádizu. Karnerval se zove Fiestas de Carnaval i traje ukupno 11 dana. Festival se odvija na Plaza del Mentidero.

Resultado de imagen de fiestas de carnaval cadiz 2019

Cádiz lezi uzduz Costa de la Luz (obala svjetlosti), suncem obasjanu obalu koja ima dosljedno plavo nebo i beskrajne plaze. S 138 kilometara plaza, pokrajna Cádiz nudi obilje raznolikosti – od dugih, sirokih pjescanih obala do malih uvala.

Ribarsko selo Sanlucar de Barrameda nalazi se oko 50 kilometara od Cádiza. U selu s predivnim zavicajem mozete pronaci odlicne riblje restorane i prekrasne plaze. Prosirujuci nekoliko kilometara, cetiri zasebne plaze Sanlucar de Barrameda ukljucuju: Plaza Bonaza (s mirnim vodama), Bajo de Guia (brojni restorani i iznajmljivanje brodova), Plaza Calzada (konjske utrke) te Plaza de la Jara (odlicna za surfere, windsurfere i para-jedrilice).

Resultado de imagen de sanlucar de barrameda cadiz

Chipiona nalazi se 50 kilometara od Cádiza, ima nekoliko prostarnih plaza.

 

¿En qué puedo ayudarte?